Ai o pensie privata? Guvernul Grindeanu vrea sa o nationalizeze

CATALIN PREDOIU, PNL, AVERTISMENT, NATIONALIZARE PENSII PRIVATE, GUVERNUL GRINDEANU

PNL lanseaza un semnal de alarma privind riscul de nationalizare a pensiilor private pus la cale de Guvernul Grindeanu. Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, sustine ca ar fi consecinte dramatice pentru milioane de romani.

”In culisele Guvernului Grindeanu-Dragnea se discuta din ce in ce mai apasat de nationalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar, scrie Catalin Predoiu pe pagina sa de Facebook.

Consecintele pentru milioane de romani ar fi dramatice. Conform unei modelari facute de un studiu al Expert Forum evolutia pensiilor in cazul nationalizarii pilonului 2, pe termen mediu si lung, este urmatoarea: 2032- pensiile vor fi mai mici cu o treime fata de evolutia normala, fara nationalizare; 2040: pensia medie va reprezenta doar 17% din salariul mediu pe economie. Ca sa va faceti o imagine pensia medie in 2016 a fost de 931 lei, la un salariu mediu pe economie de 3131 lei. Deci, pensia medie este aproximativ 30% din salariu mediu pe economie.

Daca pilonul II se confisca, atunci pensia medie va mai reprezenta doar 17% din salariul mediu pe economie. Adica in momentul de fata ar trebui sa traiti cu o pensie de 532 lei!”, concluzioneaza liberalul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *