ADRIAN DUICU, liderul PSD care conduce MAFIA LOCALA din MEHEDINTI

ADRIAN-DUICU-CONDUCE-MAFIA-LOCALA-DIN-MEHEDINTI

Vorbeam zilele trecute despre unul dintre cele mai corupte judete ale tarii: Mehedinti. Aici functioneaza o adevarata mafie locala, formata din politisti, procurori, politicieni si afaceristi, conectati la contracte cu statul, in principal cu primaria Drobeta Turnu Severin, Consiliul Judetean Mehedinti si cu Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare.

Zilele trecute, procurorii DIICOT l-au ridicat pe seful politiei locale, Constantin Micsoniu, si pe afaceristii Constantin Badescu si Constantin Isvoranu intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudicii de peste 8 milione de euro. In dosar este vizat primarul de la Turnu Severin, Constantin Gherghe, dar si apropiati ai baronului local Adrian Duicu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti. Duicu si Gherghe sunt jupanii Mehedintiului, dupa ce la alegerile din 2012 PSD-ul condus de Duicu a castigat zdrobitor alegerile. Gherghe este oficial membru PDL, dar a trecut in barca social- democratilor. El este acum executantul baronului rosu Duicu – cel care se viseaza lider regional al PSD. O mica paranteza comica: modelul politic al lui Duicu este Liviu Dragnea (doi baieti cu dosare penale care se simpatizeaza).

Reteta mafiei de evazionisti de la Mehedinti este clasica: firmele afaceristilor Isvoranu si Badescu au incasat zeci de milioane de euro din contracte de asfaltare si diverse lucrari de infrastructura, in special de la Primaria condusa de Gherghe. Apoi, prin intermediul nepotului primarului Gherghe, avocatul Sorin Crudiu, afaceristii au intrat in legatura cu clanurile de interlopi din celebra localiate Strehaia, specializati in evaziune fiscala. Banii obtinuti din contracte cu statul erau platiti prin firmele fantoma de la Strehaia, in baza unor facturi false. Apoi, banii erau scosi la sacosa din banca. Radacinile acestei afaceri sunt insa si mai adanci si developeaza o retea mafiota halucinanta.

Haideti sa vedem personajele implicate si rolul lor in retea: primarul de la Drobeta, Constantin Gherghe, se plimba prin oras intr-o limuzina de lux Audi A8. Masina a fost cumparata de avocatul Crudiu din banii obtinuti de la evazionisti. Primarul a fost cel care a atribuit contractele evazionistilor Isvoranu si Badescu. Primarul a fost gasit incompatibil de catre agentia de integritate in 2011 si, teoretic, avea interdictia de a mai ocupa o functie publica. Cel care ar fi trebuit sa puna in aplicare decizia este prefectul Mehedintiului, Nicolae Draghiea, omul baronului Duicu. Draghiea se face ca ploua, Gherghe ramane primar si este astfel la mana baronului Duciu, care il poate executa cand doreste daca nu este cuminte. Asa ca Gherghe este foarte cuminte si face ce-i spune Duicu.

Alt personaj cheie din retea este Constantin Micsoniu – omul de casa al primarului Gherghe, seful politiei locale, fost subofiter de jandarmi. Sotia lui Micsoniu este fata unui fost ofiter de securitate si patroana unei firme de protectie si paza, Vigilent Security. Aceasta firma face paza la sediul Consiliului Judetean Mehedinti, dar si la regia de activitati nucleare. Firma de paza are de incasat 2 milioane de euro de la regie in conditiile in care institutia a intrat in insolventa.

Avocatul Sorin Crudiu era creierul acestei retele, el facea legatura dintre politicieni, oameni din justitie si evazionistii fiscali. Crudiu este nepotul primarului Gherghe si s-a casatorit recent cu Sanziana Sarboiu, fiica procuroarei Carmen Sarboiu, fosta sefa a parchetului de la Turnu Severin. La cabinetul lui Sorin Crudiu au fost angajati pe spranceana doar avocati care aveau rudenii in justitie si politie. Crudiu l-a angajat pe Narcis Bordea a carui sotie este judecator la Tribunalul Mehedinti, pe Marian Valon, fost politist la investigarea fraudelor si pe Raluca Cercel, fata unui procuror de la Turnu Severin. Ca lucrurile sa fie si mai clare, avocatul Crudiu a angajat-o la cabinet si pe fiica primarului Gherghe dar si pe sotia sa, fiica de procuror.

Sediul cabinetului de avocatura este casa unde sta primarul. Avocatul Crudiu era cenzorul si creierul operatiunilor financiare ale evazionistului Badescu, cel care facea afacerile cu Primaria Turnu Severin. Cercul de relatii si bani se inchide astfel, foarte clar si firesc. Dupa ce PSD a castigat alegerile la Mehedinti in ecuatia evaziunii s-a inscris si un anume Marian Despa, soferul si omul de incredere al baronului Adrian Duicu, seful absolut al judetului. Despa detine o firma de constructii care are sediul exact intr-un imobil detinut de baronul Duicu. Despa incasa si el bani de la evazionistii constructiilor din judet dar, din relatarile presei locale, Despa a inceput sa castige contracte si cu Consiliul Judetean, fie direct, fie indirect, adica primeste bani de la seful Duicu.

In final, cireasa de pe tortul evaziunii fiscale de la Mehedinti o pun tot oamenii din Justitie. Mana dreapta a baronului Duicu in judetul Mehedinti este seful Politiei, Stefan Ponea. Sotia politistului Ponea este procuror la parchetul Curtii de Apel Craiova, iar sora lui Ponea este judecator, tocmai presedintele sectiei de contencios administrativ al Curtii de Apel Craiova.

Va intrebati probabil ce se va intampla cu acest mega-dosar penal cu legaturi politice la Mehedinti. Evident, va spun, va fi trimis in instanta pe masa judecatorilor. Care judecatori, ne intrebam. Evident, judecatorii de la Craiova. Sa fie dreptate pana la capat, nu-i asa domnule Duicu?

Sursa foto si text: realitatea.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *