Adio Primarie! Ludovic Orban este sub control judiciar si a renuntat la tot

audiere, dna, LUDOVIC ORBAN,CANNDIDAT PNL, PRIMARIA CAPITALEI, DOSAR, CITATIE, foloase necuvenite, campanie electorala, demisie, retragere candidatura, primaria capitala, control judiciar, urmarire penala, pnl, camera deputatilor,

Procurorii au pus in miscare, luni, actiunea penala si au dispus luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile fata de inculpatul Ludovic Orban, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.

Tot astazi, Ludovic Orban a anuntat ca se retrage din cursa pentru Primaria Capitalei si ca demisioneaza din functiile de prim-vicepresedinte al PNL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor. La randul lor, copresedintii liberali Vasile Blaga si Alina Gorghiu au anuntat ca marti PNL va anunta numele candidatului care ii va lua locul lui Ludovic Orban in cursa pentru Primaria Capitalei.

COMUNICAT DNA: „Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, respectiv de la data de 11.04.2016, fata de inculpatul ORBAN LUDOVIC, prim–vicepresedinte al unui partid, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000

Din ordonanta de dispunere a controlului judiciar intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora :

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti.

Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani.

Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul Orban Ludovic trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a)sa se prezinte la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei si la Politie ori de cate ori este chemat;

b)sa informeze de indata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei cu privire la schimbarea locuintei;

c)sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.

d)sa nu depaseasca raza teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului;

e)sa nu se apropie de ceilalti participanti la comiterea infractiunilor, respectiv de persoanele anume desemnate de organul judiciar si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale (nici prin mass-media);

f)sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Inculpatului i se atrage atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatului Orban Ludovic i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se arata in comunicatul procurorilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *