A „cantat” tot! Alin Cocos l-a turnat pe tatal sau, Dorin Cocos

alin cocos, dosar anre, dorin cocos, alina bica, dare de mita, instanta suprema

ALIN COCOS le-a explicat judecatorilor cum a avut loc vanzarea terenului de la Snagov pentru care acum este in instanta si a recunoscut ca tatal sau, DORIN COCOS, i-a zis sa il dea cu un pret la jumatate fata de cel de achizitie.

ALIN COCOS a fost audiat, vineri, de magistratii Instantei Supreme in doarul ANRP. ALIN COCOS a recunoscut toate faptele de care este acuzat, asa cum a facut si tatal sau. „Tata m-a pus sa fac tot”, a spus ALIN COCOS, in fata instantei, explicand apoi ca nu a pus niciun fel de intrebari si a facut cum i-a spus parintele sau, pentru ca lui ii datoreaza totul, informeaza postul Romania TV.

„La inceput de 2013 m-am zbatut printre cunostinte sa il vand (terenul – n.r.). Am prezentat terenul prietenilor mei, inclusiv lui GHEORGHE STELIAN, SERGIU DIACOMATU si GEORGIAN SURDU ori IONUT MIHAILESCU. Nimeni nu l-a vrut. Mihailescu mi-a cerut copii ale actelor, ca sa ma ajute in promovare la cunostinte. Am cerut circa 200.000 de euro, sa-mi scot macar cheltuiala. Dupa nu foarte mult timp, mi-a zis ca ar vrea sa-l cumpere el, impreuna cu cativa prieteni printre care si ALINA BICA.

La una dintre intalniri a venit si tata, iar IONUT MIHAILESCU a adus vorba de teren, dar a zis ca are doar 100.000 de euro. A subliniat, totusi, in fata tatalui meu, ca printre cumparatori se afla si ALINA BICA. Tata i-a spus ca nu e o problema, si ca il vindem cu 100.000.

Dupa ce a plecat IONUT MIHAILESCU, l-am intrebat pe tata de ce a facut asta. Tata mi-a spus ca are o obligatie fata de ALINA BICA de cand era la ANRP. Pe moment nu mi-a spus despre ce e vorba, dar am aflat apoi tot de la el ca era in legatura cu despagubirea lui GHEORGHE STELIAN”, a fost declaratia lui ALIN COCOS, in fata instantei.

Vineri are loc un nou termen in dosarul ANRP in care si fosta sefa a DIICOT Alina Bica este judecata pentru fapte de coruptie in legatura cu retrocedarea unor terenuri. Alin Cocos a stat la Inalta Curte in jur de 45 de minute.

Declaratia sa este in concordanta cu cea data de tatal sau, Dorin Cocos, la jumatatea lunii septembrie. Dorin Cocos a spus atunci ca a cunoscut-o pe Alina Bica in anul 2013, insa nu a vorbit niciodata cu aceasta despre bani sau terenuri.

DORIN COCOS a precizat ca fosta lui sotie, Olguta Chiriac, si Alin Cocos i-au vandut lui Ionut Mihailescu, consilierul Alinei Bica, un teren din Snagov. „Stiam de la Mihailescu ca terenul va fi impartit cu Alina Bica. I-am spus lui Alin sa vanda terenul ieftin, in rate, fara avans, orice varianta doreste Alina Bica pentru ca nu se stie niciodata”, a dezvaluit atunci Dorin Cocos.

In dosarul ANRP, Alina Bica este acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, fapta savarsita ca secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

In acelasi dosar, mai sunt judecate si alte persoane care erau in componenta comisiei: Crinuta Dumitrean, Dragos Bogdan, Lacramioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Catalin Teodorescu si Remus Baciu.

De asemenea, au mai fost deferiti Justitiei evaluatorul Emil Nutiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe si Dorin Cocos, fiul acestuia, Alin Cocos, si Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al sefei DIICOT.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului sau consilier Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati in Snagov, judetul Ilfov.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *