90 de procurori DNA nu-l mai suporta pe Victor Ponta si l-au parat la CSM

procurori dna, victor ponta, premier romania, sesizare dna, csm, independenta justitiei

Zeci de procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), mai precis 90, au sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la mesajul postat de premierul Victor Ponta pe Facebook, joi, in care acesta critica un procuror, fara a preciza numele sau, institutia pentru care lucreaza sau cazul pe care il instrumenteaza.

Astfel, DNA anunta, prin intermediul unui comunicat, ca, vineri, „in cadrul Adunarii Generale a Procurorilor, constituita la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), in legatura cu propunerile de modificare si completare a Legii 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, a fost inclus pe ordinea de zi si subiectul privind aceste declaratii lansate in spatiul virtual de catre premierul Romaniei”.

„Cu aceasta ocazie, prin votul unanim exprimat, cei 90 de procurori prezenti la Adunarea Generala a Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa analizeze daca afirmatiile respective sunt de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau”, mai arata comunicatul.

Premierul Victor Ponta, trimis in judecata de DNA

Institutia subliniaza ca sesizarea procurorilor vine ca urmare „a unor afirmatii facute in mediul online, la data de 17 septembrie 2015, de catre primul-ministru al Romaniei Ponta Victor-Viorel, dupa emiterea comunicatului de presa nr. 1472/VIII/3 din 17 septembrie 2015”, respectiv cel cu privire la trimiterea in judecata a premierului.

DNA face referire la un mesaj al premierului VICTOR PONTA, de pe contul sau de Facebook, in care acesta afirma ca „singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera inventand si imaginand fapte si situatii neadevarate din urma cu 10 ani!”.

Aceasta a fost singura reactie a premierului VICTOR PONTA, ambigua si voalata, la trimiterea sa in judecata, privind faptele petrecute in urma cu 10 ani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *